sobota 19. dubna 2014

Mastná pleť

Čistota na prvním místě 
Myjte si obličej teplou vodou. Teplá voda rozpouští tuk lépe než studená. Zvolte odpovídající čistící prostředky. Nezáleží jestli dáte přednost mýdlu nebo pleťovým vodám, ale ne krémové výrobky, které obsahují zvlhčovače.

Míváte-li často akné pořiďte si  mýdlo vyvinuté speciálně na vyrážky, například Miraclean nebo mýdlo se sírou. Mýdla tohoto typu brání růstu bakterii, které akné vyvolávají, ale je vhodné jen pro lidi s mastnou pletí dost totiž vysušuje.

Dobré jsou také prostředky s kyselinou alfa-hydroxylové, jako třeba kyselina citrónová, mléčná nebo glykolová. Působí mnoho způsoby: vymývají odumřelé kožní buňky, zmenšují množství mazu v pórech a potírají infekci.

Jeden ze způsobů který pomohl mě je namočený kousek vaty do odvaru z vilínu virginského a celý obličej s ním potřete dvakrát denně po dobu tří týdnů. Potom už jen jednou týdně.

Jednou mi kožní řekla, že mít mastnou pleť je občas výhodou, protože mastná pleť stárne pomaleji a tvoří se na ní měkké vrásky. 

Mějte na paměti, že všeho moc škodí. Tím chci říct mastná pleť sice potřebuje mnohem větší péči, ale ne extrémní mytí. Čím víc pleť myjete, tím víc vysušujete a pleť se brání dvakrát tolik mazem. Proto doporučují raději pleť mýt jedním silným prostředkem ( Avene cleanance gel) a potom pleť nakrémovat lehkým krémem nejlépe na vodní bázi, který pleť nezatíží, ale přesto regeneruje. 



Masky
Masek pro mastnou pleť je velká řada. Já používám masku od Alciny, používá tuto kosmetiku moje kosmetička a kupuju jí přes ní, ale dá se zakoupit i přes internet. ( http://www.a-cosmetics.cz/pletova-kosmetika-alcina.html nebo také na http://www.e-shopkosmetika.cz/?p=productsList&iCategory=84&sName=ALCINA--VLASOVA-kosmetika ) 


Pudrování
Přes den se mastíte a proto si pudr nosíte pořád v kabelce, to je jedna velká chyba pleť stačí napudrovat jen jednou a poté už jen vysoušet. Pudr totiž pleť jen zamaskuje, ale v ten moment jen nanášíte na mastnotu ( pudr, mastnota, pudr, mastnota... jen vrstvíte) proto je dobré u sebe nosit papírové kapesníčky, které jen poťupkáte na lesklých místech a máte vyhráno nebo také stačí zajít do lékárny nebo drogérie a pořídit si alkoholem napuštěné ubrousky na mstnou pleť, bývají většinou v balení, které se vejde do kapsy nebo do kabelky, někdy se dají sehnat i jednotlivě v zatavených sáčcích. Tyto ubrousky je dobré mít pořád u sebe místo pudru. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za vaše komentáře budu ráda :)